Er komt veel kijken bij de afwikkeling van erfenissen. Inboedel moet verdeeld worden, abonnementen en lidmaatschappen moeten opgezegd worden, het huis moet verkocht worden, geldzaken moeten afgehandeld worden, de belastingaangiften moeten geregeld worden.

Te veel om op te noemen

Daarnaast is het dan ook nog de vraag of u de erfenis wilt aanvaarden. Als er schulden “op de loer liggen”, kunt u beter de erfenis beneficiair aanvaarden (aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving) of verwerpen.

Een overlijden komt vaak toch nog onverwacht. U bent er niet op voorbereid.

Mogelijk zijn er verschillende erfgenamen in beeld, maar is niet duidelijk wie de regie moet nemen. De direct betrokkenen hebben soms verschillende ideeën over de afwikkeling van de nalatenschap. Daarbij komt dat iedereen emotioneel betrokken is bij het sterfgeval. Dit belemmert een rationele en kalme benadering.

 

Hier is professionele begeleiding wenselijk.

 

Natuurlijk kunt u hulp zoeken bij een notaris. Zoekt u echter laagdrempelige persoonlijke dienstverlening, dan kunt u ook contact opnemen met Bureau Advina.

 

Bureau Advina werkt in de regio Midden-Brabant.

U kunt altijd vrijblijvend  telefonisch contact opnemen. De consulent staat u te woord en wijst u de weg. Desgewenst kan er vervolgens op korte termijn een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u aan huis plaatsvinden. In een ongedwongen sfeer wordt de situatie besproken en worden de mogelijkheden met u doorgenomen. Gaandeweg wordt duidelijk of er een werkbare, wederzijdse klik ontstaat.

 

Als u besluit om met Bureau Advina een samenwerking aan te gaan, dan worden nadere concrete afspraken gemaakt. U kunt besluiten om alles te laten regelen door de consulent, maar het kan ook zo zijn dat u bepaalde zaken liever zelf wilt afwikkelen.

 

Individueel maatwerk is voor ons vanzelfsprekend. U geeft aan waar hulp gewenst is.